Open Student Topics

List of topics >>

Projekt- und Seminarthemen werden für folgende Lehrveranstaltungen angeboten:

Für weitere Fragen wenden Sie sich bitte an die jeweilige Kontaktperson. Eigene Ideen sind willkommen!

Generell können die Praktika auch von Gruppen von 2 oder 3 Studierenden gemeinsam absolviert werden. Die meisten Themen eignen sich bei unterschiedlicher Schwerpunktlegung auch als Themen für Master/Diplomarbeiten. Für ein Seminar mit Bakkalaureatsarbeit sollen die wissenschaftlichen und technischen Grundlagen des Themas erarbeitet werden, sowie eine Recherche und Zusammenfassung der Literatur zu diesem Thema durchgeführt werden.

Legend: SEminar,  PRojectBAchelor thesis, MAster thesis, PhD thesis

Open Student Topics

Scope:
Area:
Title Sort ascending Scope Contact Area
Visualizing Set-typed Data Over Time SE, BA, PR Velitchko Filipov, by appointment, filipov [at] ifs.tuwien.ac.at Information Visualization (IV)
Visualizing Resume SE, BA, PR Silvia Miksch, by appointment, miksch [at] ifs.tuwien.ac.at Visual Analytics (VA)
Visualizing Provenance from Data Wrangling and Data Cleansing PR, MA Christian Bors, by appointment, bors [at] ifs.tuwien.ac.at Visual Analytics (VA)
Visualizing Multiple Types of Uncertainty BA, PR, MA Christian Bors, by appointment, bors [at] ifs.tuwien.ac.at Visual Analytics (VA)
Visualizing Landfill Mining Data MA Silvia Miksch, by appointment, miksch [at] ifs.tuwien.ac.at Information Visualization (IV)
Visualization of Very Long Time Series BA, PR, MA Theresia Gschwandtner, by appointment, gschwandtner [at] ifs.tuwien.ac.at Information Visualization (IV)
Visualization of Medication Histories BA, PR, MA Silvia Miksch, by appointment, miksch [at] ifs.tuwien.ac.at Information Visualization (IV)